четвер, 7 березня 2024 р.

Про відповідальність за завідомо неправдиві повідомлення терористичного характеру

 Зверніть увагу.

СБУ у Львівській області інформує про те, що останнім часом спостерігається тенденція до значного збільшення фактів надходження анонімних завідомо неправдивих повідомлень терористичного характеру про замінування закладів освіти.
Здебільшого повідомлення містять інформацію про неповнолітніх громадян (прізвище, ім'я, по-батькові, номер телефону, тощо), які не мають жодного відношення до організації та здійснення замінування.
Вказана ситуація спричинена тим, що спецслужби рф та їх спільники в соціальних мережах (в основному Телеграм) активно створюють групи, які орієнтовані на аудиторію
віком 12-15 років для у часті у онлайн іграх. Після реєстрації у вказаних групах, зловмисники отримують доступ до персональних даних, які в подальшому використовують у повідомленнях про замінування різного роду об' єктів на території нашої держави.
Крім цього, проведений аналіз анонімних повідомлень про замінування дає підстави стверджувати про можливу причетність до їх здійснення учнів, які таким чином намагаються тимчасово припинити навчальний процес, уникнути участі у підсумкових (контрольних) роботах або вчиняють протиправні дії з хуліганських мотивів та підвищення свого авторитету серед однолітків,розуміючи неможливість їх притягнення до кримінальної відповідальності.
Слідкуйте, як діти використовують свої персональні дані в Інтернеті (ім'я, прізвище) при реєстрації на сайтах, для участі в онлайн-іграх тощо.

Немає коментарів:

Дописати коментар